Urbani dobrodelni tek Porsche Maribor Run4Motion združuje dobrodelnost in mobilnost. Znesek zbranih prijavnin na teku bo namenjen Rdečim noskom, ki otrokom v bolnišnicah že vrsto let vračajo nasmehe.

 

Morda bo kdo rekel, da klovni nimajo kaj iskati v bolnišnici. Otroci pa tudi ne, bi odgovorili bolnišnični klovni!

Poslanstvo Društva Rdeči noski je omogočiti obiske bolnišničnih klovnov v vseh bolnišnicah v Sloveniji, kjer si tega želijo, da bi klovni s svojim smehom, humorjem ter ustvarjanjem pozitivnega ozračja v bolnišničnih prostorih malim in velikim bolnikom polepšali bolnišnične dni, osebju pa olajšali in pomagali pri zdravljenju.
Bolnišnični klovni so profesionalni umetniki, posebej usposobljeni za delo v bolnišnici. Njihova naloga je preko različnih umetniških veščin, kot so glasba, petje, čaranje in improvizacija, v bolnišnični vsakdan prinašati življenjsko energijo in pogum in s tem pozitivno vplivati na bolnišnično atmosfero in posledično na otrokovo bivanje v bolnišnici.

Posebnost »vizit«, ki jih opravljajo bolnišnični klovni, je v tem, da ne gre za predstave pred številno otroško publiko, pač pa klovni obiskujejo bolnike v sobah in si vzamejo čas za vsakogar izmed njih.

Koncept teka »RUN4MOTION« je humanitarnost, tako bomo sredstva zbrana iz prijavnin namenili v humanitarne namene.
Poslanstvo društva RDEČI NOSKI je neprecenljivo, pričarati nasmeh na obraz otrok, dajati pogum in pozitivno energijo bolnim otrokom pa spoštovanja vredno.

 

Rdeči noski izvajajo tedenske ter mesečne obiske otrok in odraslih v 14 slovenskih bolnišnicah in drugih ustanovah po celi Sloveniji, obiske v domovih za starejše in za ranljive odrasle skupine, obiske otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Bolnišnični klovni so profesionalni umetniki, posebej usposobljeni za delo v bolnišnici. Njihova naloga je preko različnih umetniških veščin, kot so glasba, petje, čaranje in improvizacija, v bolnišnični vsakdan prinašati življenjsko energijo in pogum in s tem pozitivno vplivati na bolnišnično atmosfero in posledično na otrokovo bivanje v bolnišnici.